Gratis e-bok: Slipp de negativa effekterna av en dålig hållning

Få Kostnadsfritt ett beprövat hållningsprogram som minskar nack- & ryggbesvär

Du kan ladda ner ett gratis ex av e-boken längst ner på sidan. Där finner du även några citat kring vikten av en bra hållning. Läs vad några säger om den...

Tack för alla tips och för alla bra enkla övningar som påminner mej om att vara rakryggad :-)
Jag tänker inte bli en krokig gammal dam , var på god väg men, nu tånker jag på hur jag står och sitter och går!
Så värdefulla tips !


–Ville bara säga att din e-bok var mycket bra, lärorik och intressant om rygghälsa. Väldigt nyttigt att gå genom och läsa på och utgöra för att bibehålla en smidig rygg nu och i framtiden.


–Dina övningar har gjort mycket för mig. Först och främst har värken i nacke och axlar minimerats nästan borta. Det har bliviten skön rutin för mig. Det känns skönt i kroppen och jag känner mig duktig som fått detta till rutin.

Starta Din väg till ökad vitalitet på 8-veckor med denna Gratis E-bok & video serie. 
Bli resligare -få mer vitalitet
av Kiropraktor Martin Fransson

Sänd mig den gratis e-boken nu

Förstå effekten av en dålig hållning

En försämrad hållning har effekt inte bara på vår rygghälsa, andning och matsmältning. Utan även på hur vår hjärna fungerar och hur väl koordinerade vi är och hur mycket energi vi förbrukar i vardagen. 
Försämrad hållning är kopplad till depression, nedstämdhet, självbild och minne. Enligt Michalak J et al. Behaviour Therapy Exp Psychiatry. 2015.

Inse värdet av en bra hållning

En bra rygg & hållning är kopplat till mindre smärta och allt från ett bättre humör, mer energi, ökad vitalitet och minskad risk för ryggbesvär. Korrigering av framskjutet huvud position resulterade i minskad smärta, spänning och stelhet i nacken, käken, skuldror och ländrygg.
Bättre nackhållning resulterade i minskad trötthet och förbättrad prestation på arbetet.
Förbättrad hållning förbättrar funktion och är estetiskt.
Goldstein, L & Mafofsky H. (2005) TMD/Fascial Pain and Forward Head Posture. Practical Pain Management Jul/Aug 2005. 5(5) 36-39

Rygg övningar är effektiva

Hållningsprogram på arbetsplatser och skolor som motiverar deltagarna att agera och som ger tips att använda direkt. Dessa har en gynnsam effekt på att förebygga ryggbesvär och ökar arbetsförmågan.
Mendez, F. Et al. (2001). Postural hygiene program to prevent low back pain. Spine 26(11) 1280-1286

Close

50% klart

Jag är redo!